Wien

Om det finns en stad som symboliserar europeisk kultur så är det utan tvekan Wien. Från kompositörer som Mozart, Haydn och Beethoven till läkare och andra storheter som Sigmund Freud kommer alla ur den mycket speciella miljö som Wien vårdat och utvecklat under seklerna. Är man kultur- och historieintresserad så är Österrikes huvudstad utan tvekan i det absoluta toppskiktet när det gäller upplevelser. Man kan stanna här under längre perioder och ständigt upptäcka nytt, samtidigt som Wien är den perfekta staden för weekendresor.

Oavsett om man drömt om resan länge eller om man spontant ger sig iväg en helg så är det viktigt att hitta bra flygbiljetter till bra pris. Wien är ett populärt turistmål så det gäller att man hittar rätt flygbiljetter som passar det man vill uppleva.

Med Flygbiljetter.nu och vår uppskattade jämförelsetjänst kommer du enkelt och smidigt fram till vilket resebolag som passar just dig, sedan bokar du direkt av flygbolaget och du behöver inte lägga tid på att fråga ut resebyrå efter resebyrå.

Sevärdheter och upplevelser

Wien är egentligen en upplevelse i sig. Den romantiska stämningen, den klassiska musiken, varvat med den moderna storstadens puls gör den österrikiska huvudstaden till en alldeles speciell plats. Caféerna, palatsen, teatrarna och torgen har hänfört besökare i århundraden. Här kan man börja i medeltida, närmast småstadsaktiga kvarter och inom ett par minuter mötas av de mäktiga byggnader som minner om när Österrike var, inte bara ett av Europas, utan världens största länder. Österrikes kejsare är borta idag men deras palats och deras Wien finns kvar och den som kommer över flygbiljetter hit har en upplevelse att vänta som är långt utöver det vanliga.

Varför inte besöka det storslagna palatset Schönbrunn, de österrikiska kejsarnas sommarslott fram till Första Världskriget? Det var för övrigt här som Wolfgang Amadeus Mozart höll sin första konsert, bara fem år gammal. Eller varför inte Hofburg, som var kejsarnas huvudsakliga residens och idag presidentbostad? Här finns även den berömda Spanska Ridskolan med sina världskända Lipizzanerhästar.

Den som söker flygbiljetter till Wien har mycket att välja på, precis som när man väl kommer till staden. Om man vill göra det enkelt och smidigt för sig så kan man använda sig av vår uppskattade jämförelsetjänst och snabbt hitta de flygbiljetter som passar.

Att tänka på

Wien är ett populärt resmål så att åka dit innebär att man har lite att välja på när man ska boka flygbiljetter. Givetvis är nöjesfältet Pratern ett givet turistmål, Wienerschnitzel och Sachertårta är klassiker som man inte får missa.

Man bör ha i åtanke att det är många som vill åka till Wien strax innan Jul, vill man ha flygbiljetter till denna tid på året så gäller det att leta smart. Det smartaste sättet är att använda dig av Flygbiljetter.nu och hitta direkt till de researrangörer som du använda dig av. Vår jämförelsetjänst tar fram det som passar dig bäst, sedan kontaktar du arrangören direkt och bokar dina flygbiljetter. Allt sker enkelt och snabbt och du kan fokusera på att planera din Wienresa.