Australien

Australien är de stora kontrasternas land, i mångt och mycket en egen värld samlat på en kontinent. Här finns tropiska skogar, vidsträckta öknar, dramatiska floder och fantastiska stränder. Från den legendariska outbacken i inlandet till kusternas pulserande storstäder har Australien länge lockat och fascinerat långväga besökare. Att landet för många ligger väldigt långt bort har kanske fått en del att ge upp drömmen om att resa dit men idag finns bättre förutsättningar än någonsin att komma över billiga flygbiljetter till Australien.

Med hjälp av vår jämförelsetjänst hittar du enkelt och bekvämt fram till den resa som passar just dig. En paketresa som tar dig runt till världskända landmärken som Sydneys operahus och den storslagna Uluru(Ayers Rock)? Eller föredrar du en enkel resa till Sydney eller Perth för att därifrån utforska Australien på egen hand? Du hittar dit med Flygbiljetter.nu!

Sevärdheter och upplevelser

Australien bjuder på såväl sjudande storstadspuls som hisnande naturupplevelser. Sydney, Melbourne och Perth är bara några av alla städer som i sig är värda ett besök. De flesta av dessa ligger i landets sydöstra hörn och det är hit de flesta besökare kommer första gången men därifrån utgår även många resor till avlägsna och fascinerande landsdelar. Australien kännetecknas av stora avstånd varför det kan bli aktuellt att se sig om efter fler flygbiljetter än bara de till och från landet.

Landets huvudstad heter Canberra men det är Sydney som är störst och mest känd, i synnerhet för sitt världsberömda operahus som kan mäta sig med världens mest imponerande landmärken. Här kan man även njuta av fantastiska stränder eller göra utflykter till de närliggande, högt belägna, eukalyptusskogarna i Blue Mountains.

För den som är intresserad av dykning är Australien ett av världens mest uppskattade resmål, i synnerhet den nordöstliga delstaten Queensland utanför vilken Stora barriärrevet ligger. Queensland kallas ”the Sunshine State” och här finns många uppskattade turistmål som till exempel Whitsundayöarna och Cairns. Australien har, kort och gott, mycket att erbjuda. Att ta sig an denna fascinerande värld kan tyckas vara en omständlig historia men om man tar hjälp av Flygbiljetter.nu så får man tillgång till en jämförelsetjänst som snabbt visar vilka biljetter som passar just dig och dina planer. Sedan bokar du enkelt dina flygbiljetter och kan lägga mer energi och tid på att planera vad du vill ha ut av resan som sådan.

Att tänka på

Australien täcker hela sju miljoner kvadratkilometer och sträcker sig över flera klimat- och tidszoner. Bland det viktigaste som man ska tänka på är att planera sin resa väl så att man får uppleva det som man tänkt. Att boka flygbiljetter bör vara det man lägger minst tid på i sammanhanget. Landet refereras som bekant till som ”Down Under”, vilket för en svensk innebär att årstiderna är tvärtemot våra, något som kan vara nog så viktigt att tänka på när det gäller att bestämma tidpunkt för sin resa.

Turistvisum krävs för upp till 90 dagars vistelse i landet, i övrigt finns gott om information att tillgå hos resebyråer och hos konsulat och ambassader. Till Australien reser många soldyrkare och man bör ha i åtanke att solen kan vara väldigt stark, varför solskydd i bra mängd inte får glömmas. Det finns gott om instruktioner för detta.