Thailand

Thailand är kritvita stränder och varma hav. Thailand är vild natur och hisnande bergstrakter. Thailand är paradiset för barnfamiljen och äventyret för den ensamme backpackern. Här upplever man den moderna storstadsnatten och turistorternas pulserande nöjesliv för att nästa dag hänföras av en orörd mångtusenårig kultur och historia. Det är med andra ord inte konstigt att Thailand på bara några få decennier snabbt seglat upp som ett av världens populäraste och mest älskade turistmål. Här finns något för alla.

Med hjälp av vår jämförelsetjänst hittar du lätt och smidigt fram till just din resa, till vad den kostar och hur lång den ska bli, därefter kan du boka flybiljetter direkt av researrangören och du har redan allt klart.

Sevärdheter och upplevelser

För den kulturintresserade är Thailand en aldrig sinande källa för upplevelser. Landets mångtusenåriga historia är närvarande nästan överallt och enbart huvudstaden Bangkok är värd en längre vistelse. Här kan man uppleva Chinatowns myller och stadens alla palats och tempel. För den shoppingsugne är givetvis Bangkok en fantastisk stad och att man bokar relativt billiga flygbiljetter enbart för att kunna uppleva detta hör inte till ovanligheterna.

Thailand är ett stort land med många kontraster. För den som tröttnat på, eller inte uppskattar storstadens intensitet eller turistorternas puls så finns ännu många i stort sett orörda öar och platser där man som besökare kan vandra i oförstörd natur och uppleva en annan, kanske mer genuin sida av det stora turistlandet. Bland dessa platser märks bland annat paradisöar som Koh Chang och Ko Phra Tong, för att bara nämna några.

För den som vill ladda batterierna och ha en underbar tid tillsammans med familjen så finns naturligtvis mängder av erbjudanden och välkända turistparadis som Pattaya och Phuket. En stor del av alla flygbiljetter som säljs varje år går till resmål som dessa. Sol, värme, bad och den omvittnat goda thailändska servicen lockar såväl gammal som ung och många väljer att återvända hit år efter år.

Att tänka på

Att resa bort innebär alltid att man ska förbereda sig ordentligt. Planer kan ändras, oplanerade situationer kan uppstå och då är det viktigt att veta vad som gäller. Vems är ansvaret? Vart kan jag vända mig om en olycka är framme? De flesta av dessa frågor kan man få svar på av de som man bokar sin flygbiljett av, dessa har all anledning att se till att deras kunder inte hamnar i jobbiga situationer . Dock har man alltid ansvar själv, exempelvis bör man alltid ha koll på vilka av ens försäkringar som gäller när man är i ett annat land. Kanske behöver man komplettera med någon eller några försäkringar. Då Thailand är ett modernt och utvecklat land, i synnerhet när det gäller turister så är det tämligen lätt att få information om sådana frågor.

Att sätta sig in i landet man reser tills seder och bruk är både bra och intressant. Dels får resan och upplevelsen nya dimensioner om man vet lite och dels slipper man riskera att hamna i tråkigheter och förvecklingar.