Turkiet

Turkiet har på kort tid blivit ett populärt turistmål för resenärer från när och fjärran. De vackra stränderna, de kulinariska läckerheterna och den uppskattade servicen lockar varje år såväl soldyrkare som kulturintresserade. Turkiet har något för alla. Här möts man av ett land och en kultur som ligger just mellan Väst och Orienten med allt vad det innebär av såväl det bekanta som det exotiska. Från världsstaden Istanbul, som ligger i både Europa och Asien, med sin mångtusenåriga historia till sydkustens badstränder och turistorter kan man visa upp en imponerande bredd och den som söker flygbiljetter till Turkiet har mycket att välja bland.

Att välja rätt resmål och rätt resebolag samt hitta rätt prisklass underlättas om man tar hjälp av oss på Flygbiljetter.nu. Hos oss jämför du de olika alternativen och hittar snabbt och enkelt rätt flygbiljetter för just dig och din resa. En långhelg i Istanbul eller en solsemester i Alanya? Via oss hittar du rätt.

Sevärdheter och upplevelser

Turkiet är ett land med en mycket rik historia och det förflutna är mycket närvarande, något som uppskattas mycket av den kulturellt intresserade. Spår av antika civilisationer, medeltida riken och otaliga folkslag kan ses överallt. Från kyrkan Hagia Sofia i Istanbul, en gång världens största kyrka, därefter moské och idag museum till den turkiske sultanens palats Topkapi i samma stad kan man uppleva seklernas gång och kulturernas utveckling. Enbart ett besök i denna stad kan vara värt att investera ett par flygbiljetter i.

För barnfamiljerna och charterturisterna har Turkiets södra stränder snabbt blivit omtyckta resmål som man gärna återvänder till. Antalya och Alanya är bara några av de många turistorter som erbjuder klart vatten, vackra stränder och förstklassig service. Moderna nattklubbar eller traditionell magdans? Här finns något för alla smaker. Det turkiska köket är givetvis en historia för sig. Förutom att ha gett världen kebab så finns det mycket spännande att utforska på detta område.

Genom att använda dig av Flygbiljetter.nu får du tillgång till en enkel och effektiv jämförelsetjänst som snabbt visar dig vilka resebolag som passar just dig och vilka priser som kommer närmast det du vill stå för.

Att tänka på

Turkiet ligger delvis i Europa men tillhör inte Europeiska Unionen. Därför är det nödvändigt att ha pass med sig. Dock behöver man inget visum, såvida man inte har för avsikt att stanna längre än 90 dagar. Känner man sig osäker så finns information att tillgå hos resebyråerna och på Turkiets ambassad. Man kan passa på att fråga om råd och tips när man bokar sina flygbiljetter, Turkiet uppskattar sina turister och är noga med att vara till hjälp i dessa sammanhang.

Eftersom Turkiet ligger relativt nära oss så är det vanligt att man inte vaccinerar sig när man reser dit. Vanligt är att man nöjer sig med tabletter mot diverse magåkommor men om man har frågor om detta eller om allergier och dylikt så kan man fråga sin läkarcentral om vad som rekommenderas.

Om man använder sig av Flygbiljetter.nu sparar man mycket tid och pengar vilket innebär att man i lugn och ro kan planera resten av Turkiet resan och se över frågor som rör exempelvis vaccinationer och annat som man kan tänkas behöva ta reda på.