Paris

Paris är så mycket mer än Frankrikes huvudstad, förutom att vara en mötesplats för hela världen så är staden utan tvekan en av världshistoriens mest mytomspunna platser. Louvren, Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame är bara några av de många kända symbolerna för Paris som är nästan lika kända som staden självt. Hit kan man komma för att stanna en längre tid och man kan komma hit över en helg. Billiga flygbiljetter eller mer påkostade resor, oavsett form så finns här något för alla smaker och plånböcker.

Oavsett om man flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn så finns det en mängd flygbolag och researrangörer att välja mellan. Vill man spara lite tid på denna process så kan man använda sig av vår jämförelsetjänst här på Flygbiljetter.nu där man snabbt och enkelt hittar den resa som passar en bäst. Därefter bokar man sina flygbiljetter direkt av bolaget man valt och man kan i lugn och ro planera sin resa och den upplevelse som Paris innebär.

Sevärdheter och upplevelser

Givetvis är Paris en upplevelse i sig. Det inser de 30 miljoner besökare som varje år kommer hit, något som gör staden till världens mest besökta. Bara att strosa ner längs den två kilometer långa Avenue des Champs – Élysées är något som gett upphov till otaliga sånger och dikter. Att vandra längs med floden Seine är både att röra sig genom stadens hjärta samtidigt som man känner historiens vingslag. Här ser man katedralen Notre Dame, världskänd bland annat tack vare Napoleons kröning och Victor Hugos mästerverk Ringaren i Notre Dame.

I Paris finns naturligtvis världens förmodligen förnämsta och mest kända konstmuseum, Louvren. Här möter man världens mest kända tavla, Leonardo da Vincis Mona Lisa, något de flesta Parisresenärer upplever men både Louvren och Paris övriga konstvärld har oändligt mycket mer att erbjuda. Den som kommit över ett par billiga flygbiljetter hit kommer att lämna staden rik på upplevelser och upptäckter.

Endast ett par timmars resa med flyg från Sverige(beroende från vart man reser)får man tillgång till de upplevelser som bara en världsstad som Paris kan erbjuda. För den som letar flygbiljetter till Paris så kan de många erbjudandena te sig svåra att navigera bland. Att istället använda sig av vår jämförelsetjänst gör denna process mycket enklare och smidigare.

Paris med Triumfbågen, Montmartre och Tuilerieträdgården ligger bara några knapptryckningar bort. Låt Flygbiljetter.nu hjälpa dig dit!

Att tänka på

Frankrike är ett EU-land liksom Sverige så pass är inte nödvändigt, däremot behöver man ett giltigt ID-kort, exempelvis körkort, det kan alltid vara värt att ta det säkra före det osäkra och ta med bägge. Resehandlingar och bokningar kan alltid vara bra att ha nära till hands i och med de ökade kraven på säkerhet som inte är mindre på Paris flygplatser än någon annanstans.

I övrigt är det inga konstigheter, som svensk behöver man inte ställa om klockan och man behöver inte ha med sig någon transformator om man till exempel vill ladda telefonen.

En del som inte kan franska oroar sig för att Parisborna inte gärna pratar engelska. Detta är en gammal myt, däremot uppskattas det om man lärt sig i alla fall några fraser som till exempel hälsningar och enklare beställningar.