Rom

Rom kallas ”Den Eviga Staden” och har varit en av världens mest kända och välbesökta städer i tusentals år, alltsedan det Romerska riket omfattade nästan hela den då kända världen. Riket är borta men Rom finns i allra högsta grad kvar och verkar inte ha förlorat något av sin lyskraft. Romarnas Pantheon och Colosseum, ruinerna av Forum Romanum är fascinerande minnen från Antiken men Rom är mer än så.

Den som bokar flygbiljetter till Rom gör bäst i att planera sin resa väl, här finns nämligen otroligt mycket att se. Från Vatikanstaten som är världens minsta stat(med världens största kyrka, Peterskyrkan)till staden självt med sina restauranger och nöjesliv. Det italienska köket är givetvis en upplevelse i sig och Rom har sina egna specialiteter. Det är egentligen bäst att planera lite åt gången och återvända fler gånger.

Med hjälp av Flygbiljetter.nu hittar du rätt bolag och rätt resa. Därefter bokar du direkt, utan tidskrävande telefonköer och förhandlingar med resebyråer.

Sevärdheter och upplevelser

När det gäller sevärdheter och upplevelser så är det få städer som kan mäta sig med Rom. När väl flygbiljetterna är bokade kan man börja planera sin resa till ”Den eviga staden” med sin storslagna historia, man vandrar genom tusentals år av konst, arkitektur, minnesmärken, från Antiken, över Medeltiden till Renässansen och in i våra dagar. Här finns några av världens mest kända byggnader. Det mäktiga Colosseum är en, den mäktiga arenan som man även nu för tiden försöker kopiera när det ska byggas sport-, idrotts- och konsertarenor.

Peterskyrkan och Vatikanstaten får man givetvis inte missa, världens största kyrka i världens minsta stat kan man utforska länge, enbart Sixtinska kapellet med Michelangelos målningar är värt ett besök. Man kan inte ha varit i Rom utan att ha sett Spanska trappan och man får heller inte missa Fontana di Trevi, där den svenska filmstjärnan och sexsymbolen Anita Ekberg badade i Frederico Fellinis legendariska film La Dolce Vita.

Givetvis är det nutida Rom en upplevelse i sig. Mode- och shoppingintresserade gör bäst i att planera sin resa och sin resekassa väl. De pengarna du sparar på att utnyttja vår smarta jämförelsetjänst kan du lägga på shopping och nöjen istället. Billiga flygbiljetter till Rom ger mer av staden, helt enkelt.

Italien är världskänt för sin mat och Rom är givetvis inget undantag när det gäller spännande kulinariska upplevelser. Även här kan det vara bra att planera sina upplevelser, det finns nämligen så otroligt att uppleva i Rom när det gäller mat och vin.

Att tänka på

Med flera av världens mest kända byggnader och andra attraktioner så är det inte så konstigt att det är mycket folk i Rom, så mycket att det faktiskt kan bli svårt att se det man kommit för. Det finns dock många tips om när man kan slippa de värsta turistanstormningarna, vissa tidpunkter är bättre än andra. Rom är en myllrande storstad med allt vad det innebär. Man är inte osäkrare än någon annanstans men man bör se till att hålla koll på väskor och plånböcker.