USA

För alla de miljontals turister som varje år korsar Atlanten är USA på ett på en och samma gång välkänt och fascinerande resemål. Här finns världsstäder som New York, Los Angeles, San Francisco och Las Vegas, legendariska mötesplatser för människor från Jordens alla hörn och samtidigt distinkt amerikanska. Här finner man halsbrytande naturupplevelser av alla de sorter, från Grand Canyons karga skönhet till Floridas tropiker, från Klippiga Bergen till Mellanvästerns böljande prärier.

Lika mångfacetterat som USA är, lika rikt är utbudet när det gäller att resa dit. Med hjälp av vår jämförelsetjänst hittar du billiga flygbiljetter till den improviserade weekendresan till New York. Hos oss söker du dig enkelt och smidigt fram till alla flygbiljetter som krävs för en resa kust till kust eller till fascinerande pärlor som Savannah eller New Orleans.

Flygbiljetter.nu är den perfekta jämförelsetjänsten när det gäller att hitta den perfekta USA-resan. Vi guidar dig fram till rätt arrangör, rätt bolag och rätt resa.

Sevärdheter och upplevelser

Många väljer att få sina första intryck av USA på liknande sätt som miljontals immigranter gjort genom seklerna: genom att börja i New York och låta sig hänföras av Frihetsgudinnan, en av världens mest kända symboler, inte bara för staden utan även för USA i stort. New York är staden som aldrig sover, staden man gärna återvänder till men den amerikanska östkusten kan även bjuda på andra fantastiska städer: Boston, Philadelphia och huvudstaden Washington DC är bara några.

De amerikanska sydstaterna är kända för sin speciella kultur, sina kulinariska upplevelser och, inte minst, sin musik. Vad New Orleans, Nashville och Memphis betytt för musiken och populärkulturen det senaste seklet kan knappast överskattas. Fler och fler resenärer hittar hit och med hjälp av Flygbiljetter.nu hittar du rätt reserutt och rätt bolag.

Mellanvästerns prärier och Klippiga Bergen bjuder på hisnande naturupplevelser innan man når fram till USA:s Stilla Havskust där delstaten Kalifornien med städer som Los Angeles och San Francisco knappast behöver nämnas närmare.

Att ställas inför alla dessa möjligheter och hitta rätt kan kännas svårgreppbart. Vår jämförelsetjänst gör din resa enklare och dina flygbiljetter lättare att få tag på.

Att tänka på

När man bokat sin flygbiljett till USA så kan det vara nyttigt att se över vissa detaljer som man bör ha i åtanke, i synnerhet om det är första gången som man reser dit. Till exempel behöver man alltid giltigt pass och inresetillstånd (ett så kallat ESTA). Därtill behöver man bokning och adress till första natten i landet.

Innan man reser bör man se över vilka regler som gäller för just den resan. Ska man bara till New York för en långweekend så behöver man till exempel inget visum, har man för avsikt att stanna längre än 90 dagar är dock detta nödvändigt.

När man ansöker om inresetillstånd kan det vara smart att be om råd så att man uppfyller alla krav. Att ha flugit över hela Atlanten och betalat flybiljetter för att bara bli hemskickad är onödigt, särskilt om det bara skulle bero på någon byråkratisk detalj.