Prag

Prag har snabbt seglat upp som ett av de mest populära och fascinerande resemålen i Europa. Beläget i Europas mitt ligger Tjeckiens huvudstad bara ett par timmars flygresa från Skandinavien och väl där möts man av en av världens vackraste och mest praktfulla städer. För den som är intresserad av historia, kultur och arkitektur så är Prag något alldeles speciellt med byggnader och gator från alla epoker. Här finner man världens största slott, Hrádcany, även känt som Pragborgen, en gång säte för kungar och kejsare, numera för Tjeckiens president. I Prag går modernitet och historia alltid hand i hand och den shoppingsugne finner här sitt lystmäte i lika hög grad som den konstintresserade.

Prag är ett populärt weekendresmål, alltså ett ställe man kanske ofta besöker lite spontant. Vid sådana tillfällen kan det vara bra att slippa sitta och kontakta resebolag efter resebolag. Använd istället Flygbiljetter.nu och vår smidiga och smarta jämförelsetjänst. Sök vilken typ av resa du vill ha, när du vill åka och vart så kommer snart alternativen upp och du kan kontakta flygbolaget eller researrangören direkt.

Flygbiljetter.nu är det perfekta alternativet när du enkelt och snabbt vill ta dig till städer som Prag utan att behöva lägga all tid på bokningsköer.

Sevärdheter och upplevelser

Prag brukar kallas ”Europas mystiska huvudstad” och nog känner man det förflutna nära inpå sig när man vandrar längs de gamla gatorna och i de charmiga gränderna. Under de mäktiga statyerna på den storslagna Karlsbron och med den gamla kungaborgen Hradcány på andra sidan floden så får man lätt känslan hur det kändes att vandra genom Prag på 1500- eller 1600-talet. Man bör tänka sig för innan man går in i borgen, den är nämligen världens största i sitt slag och om man är konst- eller arkitekturintresserad så lär det ta ett tag innan man kommer ut igen.

Prag är det perfekta weekendresmålet som alltid har sin storslagna charm oavsett årstid, en plats att återvända till, vilket många gör. Ett så populärt resmål arrangeras det givetvis många resor till och det kan vara svårt att manövrera sig fram bland alla erbjudanden. Med hjälp av vår jämförelsetjänst hittar du snart såväl billiga flygbiljetter för den som vill åka iväg själv eller om ni är ett större sällskap.

Att tänka på

Prag är en modern storstad med allt vad det innebär men man är inte mindre säker här än i andra större städer. Man ska vara uppmärksam när det gäller ficktjuvar, precis som i Stockholm eller någon annanstans där det finns mycket turister.

Fler och fler talar engelska, i synnerhet inom serviceyrken och inom turism. Har man dessutom några fraser på tyska så klarar man sig runt utan problem. När det gäller kommunikationer så är Prag en smidig stad. Vill man till exempel hyra ett eget fordon så är det mer prisvärt än på andra ställen, därför bör man se till att jämföra olika uthyrare så man får bästa möjliga pris.

Prag har som sagt mycket att erbjuda och man kan med fördel återvända många gånger. Lägg därför upp resplaner, vilka ställen man vill besöka, när man vill testa de lokala kulinariska upplevelserna så att man inte stressar igenom allt när man kommer dit och inser hur mycket som finns att uppleva.